Mentorprogram

Mi a mentorprogram?

 

A Design Terminál féléves vállalkozásfejlesztő programja 2015 őszétől nem csak designcégek számára nyitott, hanem a technológiával és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhetnek – felismerve, hogy napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek.


A program nemzetközi összevetésben is különlegesnek számít, amiben a designcégek és a technológiai vállalkozások egymástól is tanulnak. A program másik erősségét a nemzetközi mentorhálózat jelenti. Százötven elismert mentor kapcsolódik be a vállalkozások fejlesztésébe a Szilícium-völgytől Berlinen át Budapestig.

 

A program célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése. A hathónapos program során az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre a cégek, és felkészülnek első befektetőjük fogadására. A Design Terminál – a Magyar Nemzeti Kereskedőház partnerségével – minden mentorált vállalkozását eljuttatja legalább egy jelentős nemzetközi szakkiállításra vagy vásárra is.

 

A program kiválasztáson alapul, de a bekerülő cégek számára teljes egészében ingyenes. Sőt, a résztvevők mentorálási díjban részesülnek, ami lehetővé teszi számukra, hogy a program során kizárólag induló vállalkozásukra fókuszáljanak.

Divatmárkák, termék- és formatervező brandek számára, a piacralépést követően
Tech startupok számára, az ötlet és a Product-Market Fit közötti fázisban
Smart city megoldások, üzleti siker és fenntarthatóság

WORKSHOPOK, KURZUSOK

Számba vesszük egy sikeres startup felépítésének összes fontos lépését.

IRODATÉR

A program ideje alatt a résztvevő csapatoknak ingyenes irodateret biztosítunk

KONZULTÁCIÓ

A programban több mint 100 kiváló hazai és nemzetközi mentor vesz részt, akik gyakorlati tanácsokkal segítik a csapatok munkáját.

KAPCSOLATOK

A “befektetésre érett” szakaszba lépő cégeket akcelerátorokkal és seed befektetőkkel kapcsoljuk össze.

UTAZÁS

A legjobban teljesítő csapatok elutazhatnak a Szilícium-Völgybe vagy más érett tech ökoszisztémába.

MENTORÁLÁSI DÍJ

Bizonyos mértékű havi mentorálási díjat is biztosítunk az alapítók megélhetési költségeinek fedezésére.

Rólunk mondták

Még nem állsz készen a mentorprogramra?